faqe_header11

Lajme

Një zhvillim i madh potencial i tregut të përshpejtuesve të gomës në Tajlandë

Furnizimi i bollshëm i burimeve të gomës në rrjedhën e sipërme dhe zhvillimi i shpejtë i industrisë së automobilave në rrjedhën e poshtme kanë krijuar kushte të favorshme për zhvillimin e industrisë së gomave të Tajlandës, e cila gjithashtu ka çliruar kërkesën e aplikimit të tregut të përshpejtuesve të gomës.

Përshpejtuesi i gomës i referohet një përshpejtuesi të vullkanizimit gome që mund të përshpejtojë reagimin e ndërlidhjes midis agjentit vullkanizues dhe molekulave të gomës, duke arritur kështu efektin e shkurtimit të kohës së vullkanizimit dhe uljes së temperaturës së vullkanizimit.Nga këndvështrimi i zinxhirit industrial, pjesa e sipërme e industrisë së përshpejtuesve të gomës përbëhet kryesisht nga furnizues të lëndëve të para si anilina, disulfidi i karbonit, squfuri, alkali i lëngshëm, gazi i klorit, etj. Rrjedha e mesme është zinxhiri i prodhimit dhe furnizimit të përshpejtuesve të gomës. , ndërsa kërkesa për aplikim në rrjedhën e poshtme është e përqendruar kryesisht në fushat e gomave, shiritit, tubave gome, telave dhe kabllove, këpucëve gome dhe produkteve të tjera të gomës.Midis tyre, gomat, si fusha kryesore e konsumit të produkteve të gomës, kanë një kërkesë të madhe për aplikimin e përshpejtuesve të gomës, dhe tregu i tyre gjithashtu ndikon shumë në zhvillimin e industrisë së përshpejtuesve të gomës.

Duke marrë Tajlandën si shembull, zhvillimi i tregut të përshpejtuesve të gomës në Tajlandë ndikohet nga industria lokale e gomave.Nga pikëpamja e ofertës, lënda e parë në rrjedhën e sipërme për gomat është kryesisht goma, dhe Tajlanda është prodhuesi dhe eksportuesi më i madh në botë i gomës natyrale, me mbi 4 milionë hektarë sipërfaqe të mbjelljes së gomës dhe një prodhim vjetor të gomës prej mbi 4 milionë tonë. për mbi 33% të tregut global të furnizimit me gome.Kjo siguron gjithashtu materiale prodhimi relativisht të mjaftueshme për industrinë vendase të gomave.

Nga ana e kërkesës, Tajlanda është tregu i pestë më i madh i automobilave në botë, dhe gjithashtu vendi më i rëndësishëm i shitjeve dhe prodhimit të automobilave në Azi, me përjashtim të Kinës, Japonisë dhe Koresë së Jugut.Ka një zinxhir prodhimi relativisht të plotë të industrisë së automobilave;Për më tepër, qeveria tajlandeze inkurajon në mënyrë aktive prodhuesit e huaj të automobilave që të investojnë dhe ndërtojnë fabrika në Tajlandë, jo vetëm duke ofruar politika të ndryshme preferenciale të investimeve si përjashtimet nga taksat, por edhe duke bashkëpunuar me avantazhin e tarifave zero në Zonën e Tregtisë së Lirë ASEAN (AFTA). duke rezultuar në zhvillimin e shpejtë të industrisë së automobilave në Tajlandë.Furnizimi i bollshëm i burimeve të gomës në rrjedhën e sipërme dhe zhvillimi i shpejtë i industrisë së automobilave në rrjedhën e poshtme kanë krijuar kushte të favorshme për zhvillimin e industrisë së gomave në Tajlandë, e cila gjithashtu ka çliruar kërkesën e aplikimit të tregut të përshpejtuesve të gomës.


Koha e postimit: Korrik-02-2023