page_header11

Вести

Голем потенцијал за развој на пазарот на гумени акцелератори во Тајланд

Обилната понуда на гумени ресурси нагоре и брзиот развој на низводно автомобилската индустрија создадоа поволни услови за развој на индустријата за гуми во Тајланд, што исто така ја ослободи побарувачката за примена на пазарот на гумени акцелератори.

Гумениот акцелератор се однесува на гумен забрзувач за вулканизација кој може да ја забрза реакцијата на вкрстено поврзување помеѓу вулканизирачкиот агенс и гумените молекули, со што се постигнува ефектот на скратување на времето на вулканизација и намалување на температурата на вулканизација.Од перспектива на индустрискиот синџир, возводно на индустријата за гумени акцелератори е главно составена од добавувачи на суровини како што се анилин, јаглерод дисулфид, сулфур, течни алкали, гас хлор итн. Средниот тек е синџирот на производство и снабдување на гумени акцелератори , додека побарувачката за примена низводно е главно концентрирана во областите на гуми, лента, гумени цевки, жици и кабли, гумени чевли и други гумени производи.Меѓу нив, гумите, како главно поле за потрошувачи на производи од гума, имаат огромна побарувачка за примена на гумени акцелератори, а нивниот пазар исто така многу влијае на развојот на индустријата за гумени акцелератори.

Земајќи го Тајланд како пример, развојот на пазарот на гумени акцелератори во Тајланд е под влијание на локалната индустрија за гуми.Од гледна точка на понудата, горната суровина за гуми е главно гума, а Тајланд е најголемиот светски производител и извозник на природна гума, со над 4 милиони хектари површина за садење гума и годишно производство на гума од над 4 милиони тони. за над 33% од глобалниот пазар за снабдување со гума.Ова, исто така, обезбедува релативно доволно производствени материјали за домашната индустрија за гуми.

Од страната на побарувачката, Тајланд е петти по големина автомобилски пазар во светот, а исто така и најважна земја за продажба и производство на автомобили во Азија, освен Кина, Јапонија и Јужна Кореја.Има релативно комплетен синџир на производство на автомобилската индустрија;Дополнително, тајландската влада активно ги охрабрува странските производители на автомобили да инвестираат и да градат фабрики во Тајланд, не само што обезбедува различни инвестициски повластени политики како што се даночни ослободувања, туку и соработува со предноста од нулта тарифи во зоната за слободна трговија АСЕАН (AFTA). што резултира со брз развој на автомобилската индустрија на Тајланд.Обилната понуда на гумени ресурси нагоре и брзиот развој на низводно автомобилската индустрија создадоа поволни услови за развој на индустријата за гуми во Тајланд, што исто така ја ослободи побарувачката за примена на пазарот на гумени акцелератори.


Време на објавување: јули-02-2023 година